متد ها و تاریخچه الگوسازی و دوخت
 
برای یک طراحی لباس موفق، الگوسازی گامی اساسی است.
الگوسازی شامل طراحی و ساخت قالب هایی است که لباس ها و انواع صنایع دستی توسط آنها دوخته و تهیه می شوند.
الگو ها تکه های کاغذ برش خورده ای هستند که با قرار دادن آنها بر روی پارچه و ترسیم خطوط دور آنها می توان پارچه را به شکل آنها برش زد.
الگوسازی می تواند در منزل و توسط خیاطان با تجربه انجام شود یا به صورت الگوهای از پیش ساخته از مزون های معتبر خریداری شود.
الگوسازی یک هنر است.  این هنر شامل شکل دادن به یک قطعه پارچه صاف برای مطابقت با منحنی های بدن انسان است. الگوسازی یک پل ارتباطی بین طراحی و تولید لباس است.
 
الگوسازی
 
 
یک طرح می تواند از طریق الگو (که تفسیری از طراحی در قالب لباس است) به لباس مبدل شود. یک الگو بر خلاف بدن ، طرحی مسطح است در حالی که بدن دارای طول ، عرض و عمق است.
در این چهارچوب تقریباً استوانه ای ، یک سری منحنی ها و برآمدگی های ثانویه وجود دارد که اغلب موجب نگرانی الگوساز است.
درز ها اساس تمام الگوسازی ها هستند. آنها موجب می شوند طرح مسطح پارچه به یک طرح سه بعدی متناسب با منحنی های بدن تبدیل گردد.
معمولاً طراح یا الگوساز، الگو را بر اساس طرح مسطح یا یک تصویر دو بعدی می سازد. الگوی اولیه اساس الگوسازی است که مطابق با طراحی و اندازه ساخته می شود.
الگوی اولیه نقطه شروع طراحی الگوی مسطح است. این یک الگوی ساده و متناسب با بدن است که برای شروع مورد استفاده قرار می گیرد.
الگوسازی شامل 3 متد است : 

درافتینگ

دراپینگ

الگوسازی کاغذی

 
الگوسازی
 
 
1 – درافتینگ
این روش شامل روش اندازه گیری به دست آمده از طریق سایز استاندارد یا اندازه دقیق فرد یا یک لباس است.
اندازه دور سینه، دور کمر، دور باسن و... فرد بر روی کاغذ یادداشت شده و با رسم خطوط بر روی کاغذ الگو کشیده می شود. درافتینگ به عنوان ساخت الگوی اصلی و پایه ی لباس مورد استفاده قرار می گیرد.
اندازه گیری در الگوسازی
• دور کمر : با استفاده از متر و حلقه زدن آن دور باریک ترین قسمت کمر این اندازه به دست می آید.
• دور باسن : این اندازه با حلقه زدن متر در حدود 15.5 سانتیمتر زیر کمر یعنی روی برجسته ترین قسمت باسن به دست می آید.
• بالا تنه پشت : با اندازه گرفتن طول مهره برجسته گردن تا کمر این مقدار به دست می آید.
بالا تنه جلو : با اندازه گرفتن طول سرشانه تا خط کمر (طوری که متر از برجسته ترین نقطه سینه عبور کند) این مقدار به دست می آید.
• دور سینه : با استفاده از متر و حلقه زدن آن دور برجسته ترین قسمت سینه اندازه دور سینه به دست می آید. 
• طول سرشانه : با اندازه گرفتن حد فاصل خط گردن تا استخوان سرشانه این مقدار به دست می آید.
• گودی حلقه آستین : با اندازه گرفتن طول پشت گردن تا زیر بازو این مقدار به دست می آید.
• کارور جلو : با اندازه گرفتن حد فاصل نقطه شروع زیر بغل یک دست تا زیر بغل دیگر از جلوی بدن این اندازه به دست می آید.
• کارور پشت : با اندازه گرفتن حد فاصل نقطه شروع زیر بغل یک دست تا زیر بغل دیگر از پشت بدن این اندازه به دست می آید.
• دور گردن : با استفاده از متر و حلقه زدن آن دور گردن فرد این مقدار به دست می آید.
 
 
الگوسازی
 
 
 
لوازم مورد استفاده برای درافتینگ و الگوسازی :
سانتیمتر : این وسیله ای است که حتماً در حال حاضر خودتان آن را دارید، چرا که ساخت و تهیه لباس مستلزم اندازه گیری دقیق بدن است. اگر سانتیمتر ندارید همین امروز یک نوع با کیفیت آن را تهیه کرده تا بتوانید الگوسازی را به وسیله اندازه گیری دقیق بدن انجام دهید.
بشکاف خیاطی : این وسیله نیز مانند سانتیمتر برای هر خیاط یا طراح لباسی الزامی است. می توانید با استفاده از بشکاف خیاطی برای شکافتن کوک های متصل کننده الگو به پارچه استفاده کنید.
ماژیک خیاطی : می توانید از ماژیک خیاطی برای علامت گذاری پارچه و کاغذ الگو استفاده کنید.
رولت خیاطی : با استفاده از رولت خیاطی می توانید طرح الگو را روی پارچه انتقال دهید، برای این کار کافی است ابتدا پارچه را روی سطح صافی پهن کرده و کاربن (رنگ زرد یا سفید توصیه می شود) را روی پارچه قرار داده، سپس الگو را روی کاربن گذاشته و با رولت مرزهای الگو را روی پارچه منتقل کنید.
 
کاتر خیاطی : با استفاده از این وسیله می توانید انواع کاغد، مقوا و پارچه مورد نیاز در الگوسازی را برش بزنید.
قیچی پارچه بری : برای الگوسازی یک قیچی تیز و با کیفیت که قادر به برش هر نوع پارچه ای باشد مورد نیاز است.
کاغذ روغنی یا شیشه ای : این نوع کاغذ به دلیل شفافیت برای کپی الگو بسیار مورد استفاده قرار می گیرد
چسب نواری : متصل نمودن الگو ها در الگوسازی اجتناب ناپذیر است، و بهترین راه برای اتصال چند الگو به یکدیگر استفاده از چسب نواری است.
خط کش شفاف : داشتن انواع مختلف خط کش های شفاف در اشکال و سایز های مختلف در الگوسازی ضروری است. 
گونیای خیاطی : برای به دست آوردن زاویه 90 درجه در الگوسازی، گونیای خیاطی کمک زیادی می کند. این گونیا در سایز های متفاوتی موجود است.
پیستوله : براای طراحی الگوی قسمت های منحنی بدن مانند ران، بازو و... از این وسیله استفاده می شد.
 
 
الگوسازی
 
 
2 - دراپینگ
این نوع از الگوسازی شامل اتصال دو قطعه پارچه بر روی مانکن خیاطی است که طراح با استفاده از طرح کشیده شده دو بعدی یا ذهن خلاق خود پارچه را با استفاده از سنجاق فرم داده و الگوی سه بعدی طرح را آماده می کند.
چون در دراپینگ طرح با استفاده از قالب بدن مانکن الگوسازی می شود، مطابقت و تناسب بیشتری نسبت به لباس های آماده شده از طرق دیگر با بدن فرد داراست با این حال این نوع از الگوسازی مستلزم صرف زمان و هزینه بیشتری نسبت به الگوهای مسطح برای طراح است. دراپینگ می تواند بر روی بدن اشخاص یا مانکن خیاطی صورت گیرد.
 
3 – الگوسازی مسطح 
این مورد شامل توسعه و اصلاح الگوی اولیه است تا لباس تناسب بیشتری با بدن فرد داشته باشد. الگوسازی مسطح تهیه الگو به روش ساده ای است که متناسب با اندازه های گرفته شده از بدن فرد انجام می شود. 5 تکه الگوی اصلی برای تهیه لباس بانوان مورد استفاده قرار می گیرد که شامل الگوی جلو و پشت به همراه درزها، الگوی یقه، الگوی آستین و الگوی دامن پشت و جلوی لباس می شود.
البته با تغییر مد، الگو های رایج لباس نیز غالباً در نوسان هستند. این الگوی اصلی برای ساخت الگوی مد جدید لازم است. این روز ها دراپینگ و الگو سازی مسطح نیز توسط کامپیوتر مرسوم شده است. 
 
 
 
الگوسازی
 
 
 تاریخچه الگوسازی و دوخت
Demorest ها :
سال 1860 : "ویلیام جنگینگز دمورست" و "الن لوئیس دمورست" در سال 1860 صنعت الگوسازی و دوخت را با برگزاری شوی لباس در منزل خود و فروختن الگو های آنها بنا نهادند. این آغاز تهیه الگو های متفاوت بود. دمورست ها به نوعی هسته مرکزی و آغازین دنیای مد به شمار می آیند. آنها مجله ای بنام "آیینه ی مد" را منتشر کردند که لیستی از صدها الگوی متفاوت بود که بیشتر آنها تنها در یک سایز عرضه می شدند.  

 

برای ثبت نام با شماره های زیر تماس بگیرید

44060927

44016157

تلگرام:mozhanmod@

اینستاگرام: amozeshgahemozhan

وبسایت:www.sarayemozhan.com

بدون نظر

برای ثبت نظر باید وارد شوید